Obaja tvrdia, že nechcú ohrozovať zdravie ľudí a budú akceptovať
hygienické opatrenia. Jura tiež argumentuje, že k jednému stolu si
sadajú buď rodinní príslušníci alebo ľudia, ktorí sa bežne stretávajú.
Zároveň hovorí, že gastronomický sektor je najviac kontrolovateľný aj čo
sa týka počtu zákazníkov. „Rozhodli sme sa otvoriť zo stavu
zúfalstva, lebo sme nevedeli ako ďalej a ani dodnes nevieme, čo nás
čaká. Nie je to žiadna rebélia alebo vzbura, len chceme poukázať na
tento stav, v ktorom sa gastro momentálne nachádza,“ povedal. Podľa neho je potrebné komunikovať a spoločne so štátom nájsť riešenie.
Szabados pripomenul, že nočné podniky nemohli po 22.00 h vykonávať svoju
podnikateľskú činnosť viac ako pol roka. Uviedol, že situáciu okolo
nového koronavírusu nebagatelizujú a za ich krokmi netreba hľadať
politiku. „Je to len o tom, že sme ľudia, ktorí žijú z gastronómie.
Sedem mesiacov sme mali zakázané vykonávať našu činnosť a aj napriek
tomuto dlhému obdobiu ešte stále nie sú jasne dané pravidlá našich
kompenzácií. Pridal som sa len preto, aby sme sa pripomenuli a vytvorili
nejaký spoločenský status o tom, že sa nič nedeje a už toho máme plné
zuby,“ dodal.